ZASADA 5 SMAKÓW W KUCHNI TAJSKIEJ


ZASADA 5 SMAKÓW W KUCHNI TAJSKIEJ

Pewien czas temu przedstawiliśmy wam pochodzenie kuchni tajskiej. Dowiedzieliście się jakie były jej początki oraz co tak naprawdę można znaleźć na talerzach w tym cudownym kraju.

 

Kuchnia tajska znana jest wszystkim doskonale ze swojego oryginalnego smaku oraz pięknego aromatu. Każdy kto był choć raz w Tajlandii wie, że potrawy tam serwowane są niepowtarzalnie pyszne.

 

Mimo oddziaływania różnych kultur, tajscy mistrzowie kuchni postanowili wyróżnić swoje rodzime dania i wykreowali własne reguły w komponowaniu posiłków. Od tamtej pory w Tajlandii panuje główna zasada – pięciu smaków. Co to właściwie znaczy?

 

Przyjęło się, iż każde danie powinno zawierać w sobie nie tylko uwielbianą ostrość, ale także odrobinę słodyczy, kwaśności, słoności, oraz nutkę goryczy.

 

To idealne połączenie smaków i aromatów stanowi bardzo ważną dla Tajów harmonię oraz przyjemność życia. Coś, czego nie znajdziesz nigdzie indziej.

 

Przyjdź do Azia Restaurants i koniecznie spróbuj kuchni tajskiej. Dania przygotowują doświadczeni kucharze przybyli do naszej restauracji prosto z krajów dalekiego wschodu.

 

Zapraszamy

 

 

+ Brak komentarzy

Dodaj komentarz